Welpen – 7 tot 10 jaar

Lekker naar buiten!

Je sluipt zo stil als je kan door het bos. Onder je arm zit een pakketje geklemd. Je bent op zoek naar een post om het pakketje met smokkelwaar af te geven. Plotseling hoor je geritsel in een struik achter je. Je blijft staan en houd je adem in om te horen wat het geluid veroorzaakt heeft. Was het een vogel, de wind, of was het toch de douane die naar jou op zoek is? En als het de douane is, wat doe je dan, blijf je liggen, in de hoop dat hij je niet ziet, of ren je zo hard mogelijk naar de post toe om je smokkelwaar af te geven?

Dit was een kort fragment van een spannend potje ‘smokkelspel’. Bij de welpen worden vaak dit soort spelen gedaan, waarbij je slim te werk moet gaan om je doel te bereiken. Daarnaast leer je bij de welpen ook om voor jezelf, en anderen, te zorgen, hoe je goed met de natuur moet omgaan, en samenwerken met een grote groep. En gelukkig is er daarna ook nog tijd om vrij te spelen in het bos.

Zaterdag van 10:00 tot 12:00

De welpen komen op zaterdag van 10:00 tot 12:00 bij elkaar. We verzamelen bij de blokhut de Knollenberg en vanaf daar gaan we meestal het bos in voor ons programma.

Op kamp

Naast de normale opkomsten op zaterdagochtend hebben de welpen ook nog 3 keer per jaar kamp. 2 keer daarvan gaan we een weekendje overnachten in een blokhut. En 1 keer per jaar gaan we met z’n allen een hele week op kamp naar een andere blokhut. Gedurende deze week staat er een thema centraal waarin alle spellen en activiteiten gedaan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘de Middeleeuwen’, ‘Cowboys en Indianen’ of ‘Reis om de wereld’.

Kijk voor een sfeerimpressie van zo’n week kamp naar het volgende filmpje:


Welpenleiding

Bel of mail ons gerust als je meer wilt weten.

Ivan Dimmers 06-40280225
Sylvia Claassen 06-51678614
Susan Franken  06-45636622

Scouting Don Bosco Mook

Heitje voor een karweitje

Scouting Don Bosco wil graag een steentje bijdragen aan de Gemeenschap. Heb je een leuke klus? Aarzel niet om ons te benaderen. We vragen een kleine bijdrage die we gebruiken om op kamp te gaan. Daarmee kan onze contributie ook laag blijven.

Doe mee…

Doe mee en meldt je vandaag nog aan.

Je mag na het invullen van onderstaande formulier twee keer meedoen om te kijken of Scouting iets voor je is. Meer info over ons kampeerterrein? Kijk dan eens op de webpagina van Scoutingterrein Herrendal
* Verplicht


Zie onze Privacy policy

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Scouting Don Bosco Mook

Blokhut of kampterrein huren?

Scouting Don Bosco  is gehuisvest op het mooie terrein 'Herrendal' in Mook. Twee blokhutten en kampterreinen zijn te huur voor Scoutinggroepen en scholen. Meer info? Kijk op www.herrendal.nl.

Scouting Don Bosco
Avilaweg 15
6585 KK Mook

Secretariaat (postadres)
St. Antoniusstraat 54
6585 WZ Mook
Secretaris-groep@donboscomook.nl

Pin It on Pinterest