Explorers – 14 tot 18 jaar

Van kampvuur tot hike

Rowans scouting MookAls explorer organiseer je alles zelf! Samen met de andere explorers van je groep besluit je welke activiteiten jullie doen en hoe je de afdeling bestuurt. Dat varieert van een kampvuur, een hike tot een pubquiz. Bij de Explorers ga je dan ook zelf aan de slag met het organiseren van je kamp, let je op de financiën en doe je alleen activiteiten die jouw afdeling gaaf vindt! Heb je toch advies nodig? Dan is er altijd nog je begeleiding aan wie je vragen kunt stellen!

Op kamp

Naast de opkomsten op vrijdagavond gaan de Explorers twee keer per jaar op weekendkamp (in het najaar en in het voorjaar). En gaan ze, net zoals andere groepen binnen de scouting op zomerkamp. De zomerkamp locaties worden zelf door de Explorers gekozen. De Explorers zijn o.a. in België, Luxemburg en Duitsland op zomerkamp geweest. Deze kampen organiseren ze zelf, met waar nodig ondersteuning van de begeleiding is. Voor het zomerkamp wordt er door de Explorers gespaard. Ze doen regelmatig verschillende klussen (parkeerwacht, actie ‘Schone Maas’ etc.) om het zomerkamp, naast het kampgeld dat ze betalen, te bekostigen. Ook worden de Explorers gevraagd om te helpen bij grote activiteiten. Allemaal om te kunnen sparen voor het zomerkamp om daar leuke activiteiten te kunnen ondernemen.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te ontdekken, kom dan gerust eens kijken bij ons op de afdeling.

De Explorers komen elke vrijdag bij elkaar van 20.30 tot 22.30 uur.

Leiding: Ivan, Jeroen en Claudia

Meer info? Mail naar: explorers@donboscomook.nl

Scouting Don Bosco Mook

Heitje voor een karweitje

Scouting Don Bosco wil graag een steentje bijdragen aan de Gemeenschap. Heb je een leuke klus? Aarzel niet om ons te benaderen. We vragen een kleine bijdrage die we gebruiken om op kamp te gaan. Daarmee kan onze contributie ook laag blijven.

Doe mee…

Doe mee en meldt je vandaag nog aan.

Je mag na het invullen van onderstaande formulier twee keer meedoen om te kijken of Scouting iets voor je is. Meer info over ons kampeerterrein? Kijk dan eens op de webpagina van Scoutingterrein Herrendal
* Verplicht


Zie onze Privacy policy

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Scouting Don Bosco Mook

Blokhut of kampterrein huren?

Scouting Don Bosco  is gehuisvest op het mooie terrein 'Herrendal' in Mook. Twee blokhutten en kampterreinen zijn te huur voor Scoutinggroepen en scholen. Meer info? Kijk op www.herrendal.nl.

Scouting Don Bosco
Avilaweg 15
6585 KK Mook

Secretariaat (postadres)
St. Antoniusstraat 54
6585 WZ Mook
Secretaris-groep@donboscomook.nl

Pin It on Pinterest