Speltakken

Een Scoutinggroep bestaat gewoonlijk uit meerdere speleenheden. Een speleenheid wordt gevormd door een leeftijdsgroep. Indien een kind of jongere de leeftijdsgrens van de eigen groep bereikt heeft, gaat hij of zij over naar de volgende speleenheid die bij die leeftijdscategorie hoort. Een groep, zoals Don Bosco kan meerdere speleenheden voor dezelfde leeftijdsgroep hebben. De leeftijdsgroepen bij Don Bosco zijn:

Bevers: 5 tot 7 jaar

De Bevers zijn de jongste speleenheid of speltak binnen de vereniging. De groep van de Bevers is een gemengde groep.

Kabouters: 7 tot 10 jaar

De verschillende namen duiden op verschillende spelthema’s waarin deze eenheden spelen. Van oorsprong zijn Welpen jongens en Kabouters meisjes.

Welpen: 7 tot 10 jaar

De verschillende namen duiden op verschillende spelthema’s waarin deze eenheden spelen. Van oorsprong zijn Welpen jongens en Kabouters meisjes.

Scouts: 10 tot 14 jaar

Scouts is de officiële naam voor deze leeftijdsgroep, zowel voor jongens als voor meisjes.

Rowans: 14 tot 18 jaar

Bij de Rowans kan je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Jongens tussen de 14 en 17 kunnen Rowan worden.

Sherpa's: 14 tot 18 jaar

Bij de Sherpa’s kan je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Meiden tussen de 14 en 17 kunnen Sherpa worden.

Pivo's: 18 tot 23 jaar

De leeftijdsgroep van 18 jaar en ouder heet PIVO’S. Een lid van de Jongerentak heet Pivo. PIVO is een afkorting van “Pionier” en “Voortrekker”. Pionier en Voortrekker zijn de oude namen van meisjes en jongens in deze leeftijdsgroep.

Stam: 23 jaar en ouder

Don Bosco kent een groep van 13 leden. De Stam ondersteunt verschillende activiteiten van de speleenheden, maar verricht ook hand- en spandiensten ten behoeve van het stichtingsbestuur en de groepsraad. Verder ontplooit de stam ook eigen activiteiten.

Doe mee…

Doe mee en meldt je vandaag nog aan.

Je mag na het invullen van onderstaande formulier twee keer meedoen om te kijken of Scouting iets voor je is. Meer info over Scoutingterrein Herrendal? Vul het aanvraagformulier blokhut of kampeerterreinen in.

* Verplicht


Zie onze Privacy policy

Oud papier Bisselt Mook niet opgehaald (6 maart 2021)

* update * Het oud papier dat zaterdag is blijven staan op de Bisselt in Mook en een gedeelte van de Groesbeekse weg is inmiddels (maandag 8/3) opgehaald.
Scouting Don Bosco Mook

Blokhut of kampterrein huren?

Scouting Don Bosco  is gehuisvest op het mooie terrein 'Herrendal' in Mook. Twee blokhutten en kampterreinen zijn te huur voor Scoutinggroepen en scholen. Meer info? Kijk op www.herrendal.nl.

Scouting Don Bosco
Avilaweg 15
6585 KK Mook

Secretariaat (postadres)
St. Antoniusstraat 54
6585 WZ Mook
Secretaris-groep@donboscomook.nl

Pin It on Pinterest