Speltakken

Een Scoutinggroep bestaat gewoonlijk uit meerdere speleenheden. Een speleenheid wordt gevormd door een leeftijdsgroep. Indien een kind of jongere de leeftijdsgrens van de eigen groep bereikt heeft, gaat hij of zij over naar de volgende speleenheid die bij die leeftijdscategorie hoort. Een groep, zoals Don Bosco kan meerdere speleenheden voor dezelfde leeftijdsgroep hebben. De leeftijdsgroepen bij Don Bosco zijn:

Bevers: 5 tot 7 jaar

De Bevers zijn de jongste speleenheid of speltak binnen de vereniging. De groep van de Bevers is een gemengde groep.

Welpen: 7 tot 10 jaar

De verschillende namen duiden op verschillende spelthema’s waarin deze eenheden spelen. De welpen zijn bij Don Bosco een gecombineerde groep van jongens en meisjes.

Scouts: 10 tot 14 jaar

Scouts is de officiële naam voor deze leeftijdsgroep, zowel voor jongens als voor meisjes.

Explorers: 14 tot 18 jaar

Bij de Explorers kan je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Jongens en meisjes tussen de 14 en 17 kunnen Explorer worden.

Roverscouts: 18 tot 23 jaar

De leeftijdsgroep van 18 jaar en ouder heet Roverscouts. Een lid van de Jongerentak heet een roverscout. Deze groep is volledig zelfstandig en bestaat uit damens en heren.

Stam: 23 jaar en ouder

Don Bosco kent een groep van 13 leden. De Stam ondersteunt verschillende activiteiten van de speleenheden, maar verricht ook hand- en spandiensten ten behoeve van het stichtingsbestuur en de groepsraad. Verder ontplooit de stam ook eigen activiteiten.

Doe mee…

Doe mee en meldt je vandaag nog aan.

Je mag na het invullen van onderstaande formulier twee keer meedoen om te kijken of Scouting iets voor je is. Meer info over ons kampeerterrein? Kijk dan eens op de webpagina van Scoutingterrein Herrendal
* Verplicht


Zie onze Privacy policy

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Scouting Don Bosco Mook

Blokhut of kampterrein huren?

Scouting Don Bosco  is gehuisvest op het mooie terrein 'Herrendal' in Mook. Twee blokhutten en kampterreinen zijn te huur voor Scoutinggroepen en scholen. Meer info? Kijk op www.herrendal.nl.

Scouting Don Bosco
Avilaweg 15
6585 KK Mook

Secretariaat (postadres)
St. Antoniusstraat 54
6585 WZ Mook
Secretaris-groep@donboscomook.nl

Pin It on Pinterest