Het scouting uniform

Als je lid bent van de groep draag je een Scoutingblouse met een das. Deze huur je van de vereniging.  Hieraan kan iedereen zien dat je een Scout bent, wat voor een Scout en waar je vandaan komt. Bij Scouting is iedereen gelijk. Je kunt zo dus niet aan iemand zijn kleren zien of iemand rijk of arm is.

Verschillende kleuren

Elke speltak binnen Scouting heeft haar eigen kleur. De das is voor iedereen gelijk. Je draagt deze met een leren dasring. De blouse draag je tijdens het openen en sluiten van een kamp of opkomst, gedurende de opkomsttijden en als je op pad gaat. De leiding geeft aan wanneer het anders is, bijvoorbeeld als het erg heet is of als we erg vies gaan worden!

Extra insignes, badges en attributen
  • Extra insignes kun je behalen tijdens opkomsten. Een insigne heeft dus altijd te maken met een prestatie of een vaardigheid die je hebt opgedaan. Je krijgt deze van de leiding als je hebt voldaan aan de eisen die voor een insigne gelden.
  • Badges en kleine naambandjes krijg je vaak als herinnering aan een evenement. Denk hierbij aan groepskampen of regionale en landelijke activiteiten. Deze krijg je vaak als bewijs van deelneming. Scouting badges kun je vaak ook zelf kopen, bijvoorbeeld van een kampeerterrein waar je bent geweest. Hier ben je zelf helemaal vrij in! Dit geldt ook voor bijzondere dasringen. Er zijn natuurlijk ontzettend veel attributen voor bij je outfit, denk aan een fluitkoord, een Scoutingriem en een zakmes. Per speltak gelden hiervoor regels.
  • Wat mag er niet op?
    Er mogen geen badges op je Blouse die niks met Scouting te maken hebben. Ook mag je geen badges op je uniform naaien van evenementen of kampeerterreinen waar je niet bent geweest. Ditzelfde geldt voor de landen-vlaggetjes.
Shop bij Scouting Nederland

Scouting Nederland heeft een online Scoutshop waar je alles kunt krijgen. Tevens zijn er verspreid door het land een aantal Scoutshops, onder andere in Arnhem Presikhaaf (Wichard van Pontlaan 114).

Wat moet waar?

Op het plaatje is duidelijk te zien waar welke onderdelen horen. Vraag je leiding als er iets niet duidelijk is. Badges en kleine naambandjes krijg je vaak als herinnering aan een evenement. Denk hierbij aan groepskampen of regionale en landelijke activiteiten. Deze badges en naambandjes draag je op je rechtermouw. Zodra een evenement weer heeft plaatsgevonden, moet je de oude badge van dat evenement weer van je Blouse verwijderen. Deelnemersbadges van bijzondere activiteiten zoals Jamboree’s mag je boven je linker borstzakje dragen.

Welpen hebben naast de attributen op het plaatje ook nog een nestteken en eventueel gids- of helpertekens. Deze tekens horen thuis op de linkermouw bovenaan.  Verkenners en Gidsen dragen patrouille linten die bevestigd worden op de linker schouder.

Doe mee…

Doe mee en meldt je vandaag nog aan.

Je mag na het invullen van onderstaande formulier twee keer meedoen om te kijken of Scouting iets voor je is. Meer info over ons kampeerterrein? Kijk dan eens op de webpagina van Scoutingterrein Herrendal
* Verplicht


Zie onze Privacy policy

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Scouting Don Bosco Mook

Blokhut of kampterrein huren?

Scouting Don Bosco  is gehuisvest op het mooie terrein 'Herrendal' in Mook. Twee blokhutten en kampterreinen zijn te huur voor Scoutinggroepen en scholen. Meer info? Kijk op www.herrendal.nl.

Scouting Don Bosco
Avilaweg 15
6585 KK Mook

Secretariaat (postadres)
St. Antoniusstraat 54
6585 WZ Mook
Secretaris-groep@donboscomook.nl

Pin It on Pinterest