Rowans – 14 tot 18 jaar

Van kampvuur tot hike

Rowans scouting MookAls rowan organiseer je alles zelf! Samen met de andere rowans van je groep besluit je welke activiteiten jullie doen en hoe je de afdeling bestuurt. Dat varieert van een kampvuur, een hike tot een pubquiz. Bij de Rowans ga je dan ook zelf aan de slag met het organiseren van je kamp, let je op de financiën en doe je alleen activiteiten die jouw afdeling gaaf vindt! Heb je toch advies nodig? Dan is er altijd nog je begeleiding aan wie je vragen kunt stellen!

Op kamp

Naast de opkomsten op vrijdagavond gaan de Rowans twee keer per jaar op weekendkamp (in het najaar en in het voorjaar). En gaan ze, net zoals andere groepen binnen de scouting op zomerkamp. De zomerkamp locaties worden zelf door de Rowans gekozen. De Rowans zijn o.a. in België, Luxemburg en Duitsland op zomerkamp geweest. Deze kampen organiseren ze zelf, met waar nodig ondersteuning van de begeleiding is. Voor het zomerkamp wordt er door de Rowans gespaard. Ze doen regelmatig verschillende klussen (parkeerwacht, actie ‘Schone Maas’ etc.) om het zomerkamp, naast het kampgeld dat ze betalen, te bekostigen. Ook worden de Rowans gevraagd om te helpen bij grote activiteiten zoals de Skelterraces. Allemaal om te kunnen sparen voor het zomerkamp om daar leuke activiteiten te kunnen ondernemen.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te ontdekken, kom dan gerust eens kijken bij ons op de afdeling.

De Rowans komen elke vrijdag bij elkaar van 20.30 tot 22.30 uur.

Leiding: Iwan Vervoort

Meer info? Mail naar: rowans@donboscomook.nl

Scouting Don Bosco Mook

Heitje voor een karweitje

Scouting Don Bosco wil graag een steentje bijdragen aan de Gemeenschap. Heb je een leuke klus? Aarzel niet om ons te benaderen. We vragen een kleine bijdrage die we gebruiken om op kamp te gaan. Daarmee kan onze contributie ook laag blijven.

Doe mee…

Doe mee en meldt je vandaag nog aan.

Je mag na het invullen van onderstaande formulier twee keer meedoen om te kijken of Scouting iets voor je is. Meer info over Scoutingterrein Herrendal? Vul het aanvraagformulier blokhut of kampeerterreinen in.

* Verplicht


Zie onze Privacy policy

Oud papier Bisselt Mook niet opgehaald (6 maart 2021)

* update * Het oud papier dat zaterdag is blijven staan op de Bisselt in Mook en een gedeelte van de Groesbeekse weg is inmiddels (maandag 8/3) opgehaald.
Scouting Don Bosco Mook

Blokhut of kampterrein huren?

Scouting Don Bosco  is gehuisvest op het mooie terrein 'Herrendal' in Mook. Twee blokhutten en kampterreinen zijn te huur voor Scoutinggroepen en scholen. Meer info? Kijk op www.herrendal.nl.

Scouting Don Bosco
Avilaweg 15
6585 KK Mook

Secretariaat (postadres)
St. Antoniusstraat 54
6585 WZ Mook
Secretaris-groep@donboscomook.nl

Pin It on Pinterest